ישנו מנהג להעניק דמי חנוכה לילדים. זאת הזדמנות לנצל זאת על מנת לחדד ולהקנות כלים פיננסים נכונים מגיל רך על מנת שישרישו ובבוא היום יהפכו לצרכנים חכמים כמובן גם פתיחת ערוץ תקשורת נוסף עם הילדים זה כשלעצמו מאוד חשוב.
דמי חנוכה חוץ מזה שהילדים שמחים לקבל אותם הם הזדמנות להכיר הבטים שונים בהתנהלות כלכלית נכונה ואחראית ומהם ההשלכות כאשר לא מיישמים התנהלות כלכלית אחראית? האם תמיד ניתן לרכוש כל דבר שרוצים? לפי דעתי יש לתת את הדעת לנקודות הבאות דחיית סיפוקים הבנה שיש סדרי העדפות ויש מדרג של חשיבות יש דברים חשובים ודברים פחות חשובים.
הזדמנות לשוחח על מותגים ושווי האמיתי ובאלו תנאים עובדים אותם פועלים (הזדמנות למעורבות חברתית) השוואת מחירים הבנה מהי מטרת הפרסום.ניהול תקציבכמה ניתן לבזבז וכמה לחסוך ?זה יעזור לנו בבניית גבולות וכיצד ההורים יכולים לסייע מבחינה כלכלית צד קטן עכשיו שיומר לצעד גדול בעתיד לבוא.
נקודות ליישום או מחשבה
1 בכל גיל יש את הצרכים שלו ככל שהילדים גדלים דמי החנוכה צריכים להיות תואמים לגיל לא ניתן לתת לילד בן 3 את אותם דמי חנוכה שמקבל ילד בן 5.אולי זה המקום לתת סכום אחד ושהם יצטרכו למצוא את המפתח לחלוקה מוסכמת.
2 יחד עם זאת כאשר הילדים מעוניינים לרכוש משהו והכסף שעומד לרשותם לא מספיק עומדות בפנינו שתי דרכי פעולה.
דרך אחת היא פשוט לתת את הכסף שהם מעוניינים בו.
דרך שנייה משלבת בתוכה גם חניכה והכנה לחיים האמיתיים ובחיים האמיתיים צריך לעבוד על מנת לקבל את הכסף שהילד זקוק לו הוא לא צומח על העץ. חשוב להשריש את נושא מגיל צעיר.זאת גם הזדמנות להנחיל את נושא הייזמות ולאפשר להם להציע רעיונות כיצד ניתן להגיע לאותו סכום שהם רוצים.
3 כמובן שניתן להוסיף קריטריונים ולכוון אותם לעבודת צוות ולחיזוק הקשר המשפחתי זה דורש מאיתנו גם להיות יצירתיים. לדוגמה עבודת צוות יקבלו בונוס אתם תחליטו כמה . אם 30% מהסכום יופנה לחיסכון יקבלו בכל שנה תשואה של 5% (לדוגמה). ואם 5% ילך לתרומה יקבלו ..(אתם תחליטו) זה הזדמנות ללמד מה זה ריבית או ריבית דריבת ולהסביר על אחוזים.
4 אם נדמה את ההורה כשמש אחד מתפקיד ההורה היא לחנך תכנון פיננסי והמשמעות שלו ויישום שלו הלכה למעשה והפרות שצומחים ממנו.להתוות את הדרך ולכוון את הילדים מגיל צעיר ולזרוע בהם את זרעי המשפחתיות ועזרה הדדית ומחשבה לפני פעולה שרירותית שבחיים האמיתיים לא תמיד ניתן לחזור לאחור לאחר שנעשו פעולות ללא מחשבה. זאת גם הזדמנות של ההורים לשחרר ולתת לילדים להחליט מה הם רוצים לעשות עם הכסף על פי הגבולות שנקבעו.